Hårmineralanalys (HMA) & Hårtester

Hårmineralanalys (HMA)

HMA är en avancerad vetenskaplig diagnostisk metod att få reda på mineralvärdena i kroppen.
Bl.a. kan hår- och
hårbottenproblem, ofräsch hy eller sköra naglar bero på dålig vitamin- och mineralbalans. Analysen ger dig svar. Du får reda på om kosten är tillräcklig för ett bra hår.
HMA talar helt enkelt om hur ditt hår mår.

Det finns ingen annan lika enkel, vetenskapligt korrekt metod att kontrollera näringsvärdet
i kosten.

Vad har jag för nytta av HMA?

När du fått reda på dina värden kan du också göra något åt eventuella obalanser.
Utvärderingar av tidigare gjorda analyser, som följs upp med näringstillägg och
ändrade kostvanor enligt rekommendationerna, har visat på mycket positiva resultat.
Efter ett halvår med de nya rekommendationerna har 85 % av kunderna fått mycket bättre hår.

Så går det till:
1. Kontakta en Hårolog! En Hårolog är en frisör som är specialutbildad i hårets kemi. Hon/han vet vad näringen betyder för friskt vackert hår och fräsch hy.
2. Din Hårolog tar ett gram av ditt hår och ni fyller tillsammans i ett formulär.
3. Hårprovet skickas sedan in till analyscentret Ortho Analytic AG, ett auktoriserat laboratorium i Schweiz. Ditt prov analyseras och resultatet kommer i form av diagram. Diagrammet visar exakt dina mineralvärden jämfört med normalvärden. Man ser klart och tydligt om du har för mycket eller för lite av något ämne.
4. Din analys skickas sedan vidare till vår näringsfysiolog som tittar på dina värden och gör en skriftlig utlåtande på vad detta kan innebära för din hälsa.
5. Sedan skickas analysen till din Hårolog som i sin tur kontaktar dig. Ni går sedan tillsammans genom vad du kan göra för att förbättra dina värden genom bl.a. kostförbättring, kosttillskott och rätt hårvård.

Hårtest
Man tar ett antal hårstrån och placerar dem i en särskilt konstruerad apparat. Som man kan utläsa hur starkt och töjbart håret är. Sen kan man utvärdera och rekommendera kurer och eventuella tillskott så att håret kan må bättre.
Dessutom ger det din ekofrisör värdefull information för att göra din klippning eller färgning så bra som möjligt.
Att göra en hårtest är något som ekofrisören rekommenderar vid behov. Detta ser och känner frisören inför en klippning, färgning eller hårkur.