Nyheter

Cool

Ramlösa Julmarknad 2012 - Vinnaren i Gissa hur många HÅRRULLAR är......

Det var ett mycket stort antal personer som gissade hur många hårrullar det var i glasburken. Denna gång gav vi inget tips och ändå var det stora flertalet ganska rätt på det.

Men det var några som var skickligare än andra, nämligen de följande:

Barnen:
1:a pris gick till        Sofia Steinmanns dotter
2:a pris gick till        Maria Roldins son

Vuxna barn (eller gamlingarna):
1:a pris gick till        Kerstin Bergman (som var den enda som gissade helt rätt)
2:a pris gick till        Maria Lejon

GRATTIS!

Och rätt antal hårrullar var                    53 Hårrullar!

De lyckliga vinnarna är välkomna att ringa mig och komma överens om en tid för att komma och hämta priserna eller beställa tid för att utnyttja priserna.

Återigen Grattis till vinnarna och tack alla ni andra som kämpade tappert!

och - God Jul!

 

PS. Om någon hittar glasburken med hårrullarna (som försvann direkt efter marknaden), ring till mig så blir det hittelön!

 

 

Ramlösa 20 Januari 2010
TV4-inslag: Arbetsmiljöverket gör inspektion på 600 frisörer och nagelteknologer i Södra Sverige.

TV4 gjorde ett inslag hos ekofrisör Anette i Ramlösa Grön Salong / Grön Frisör, klicka på länken för att se mer (1,5 min.)

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_malmo?title=krafttag_for_frisorers_arbetsmiljo&videoid=1200763

Läs mer om undersökningen på:

http://www.av.se/pressrum/pressmeddelanden/2011/34596.aspx

 

Ramlösa 23 November 2010

Skånes 1:a Laughing Grön Salong Miljöcertifierade gröna frisör
Nu finns det garanti på att Skånska kunder kan gå till frisören utan att riskera hälsan.

Skånes första omfattande miljöcertifierade Gröna Salong invigs på tisdag kl. 13.00 i Hårkällan Anette i Ramlösa. Samordnaren och ägaren är närvarande för intervju, tisdagen 23 november 2010 kl. 13.00 till 14.00 vid en öppen mottagning med Diplomöverräckelse.

Hårkällan Anette i Ramlösa blir den 23 november 2010 den 1:a omfattande miljöcertifierade Gröna Salongen i Skåne - enligt ett vetenskapligt baserat system från Danmark. Nu kan även allergiker och gravida kan gå till frisören utan att riskera hälsan.

Att tänka och agera miljövänligt är i och för sig inget som är särskilt nytt för Anette. Hon har under flera år använda sig av miljövänliga och organiska produkter för att skapa en bättre hälsa och miljö för sina kunder och sig själv.

Omfattande miljöcertifierade salonger kännetecknas av ett engagemang och ett varaktigt och heltäckande miljöarbete. Hårkällan Anette i Ramlösa kan därmed inspirera många andra till miljövänligare hårvård utan användning av farliga kemikalier, med energiminimering och ökad miljömedvetenhet.

"Jag är mycket stolt över att ha erhållit en miljöcertifiering från en oberoende myndighet. Jag har tagit ett av de svåraste första stegen för min bransch. Jag hoppas att det kommer att uppmuntra andra frisörer i Skåne till att börja inse att vi frisörer också har en skyldighet att ta ett betydligt större ansvar både för kundernas hälsa, miljön, och vår egen hälsa”, säger Anette Larsson, ägare av Hårkällan Anette i Ramlösa.

Grön Salong - Miljöcertifieringssystem

Grön Salong är en märkning av salonger som har förbättrat sig inom energi- och miljöfrågor.

Grön Salong är det närmaste man kan komma en garanti för inte att komma i kontakt med skadliga ämnen. Det är den enda miljöcertifieringen av frisörsalonger i Sverige.

Alla frisörer kan kalla sig för ekologisk frisör eller miljövänlig frisör. Men det finns inga officiella kontroller av produkter eller behandlingar, inga garantier för kunderna eller frisörerna att inte att komma i kontakt med de mest skadliga ämnena och inget forskningsbaserat underlag för val av produkter. Grön Salong däremot innebär:  

 • löpande uppföljning och kontroll från det offentliga
 • använder garanterat inte hormonstörande, allergi- och/eller cancerframkallande ämnen  
 • bygger på oberoende och erkänd forskning


Detta system är nytt även för Naturskyddsföreningen, Frisörföretagarna och Frisörfakförbundet (Handel) - möjliga samarbetspartners.

Det är viktigt att införa denna miljöcertifiering, eftersom det finns många skadliga ämnen i frisörbranschen, som ger arbetsrelaterade skador;

 • en frisör utsätts i genomsnitt för 60-90 gånger så mycket av de skadliga ämnen som en kund.
 • frisörer är i genomsnitt endast 9 år i branschen
 • 44% av frisör studenter har kronisk handeksem redan i lärlingsutbildningen
 • 2/3 av frisörerna har astma och andningssvårigheter
 • 29% av frisörerna har allergi mot hårfärgningsmedel
 • de svagaste slutar redan i lärlingsutbildningen

Frisörbranschen är idag där målarbranschen var på 1970-talet"- säger Joachim Holten Palvig, Samordnare, Grön Salong, Sverige och hänvisar till undersökningar från Kunskapscenter för frisörer och kosmetiker i Gentofte Hospital.

Fakta om Grön Salong

 • Samarbete mellan Köpenhamns kommun, Gentofte Hospital, Energi och Klimat Department, Frisör & Kosmetikerfagförbundet. Samarbetar med Svenska Frisörfackförbundet.
 • 2006 började i Köpenhamn - 2007, spriddes över hela Danmark, Island och Norge - 2009 kom till Sverige.
 • Uppdateringar av "Positivlistan" över produkter som inte innehåller kända miljöstörande, hormonstörande, cancer och allergiframkallande ämnen.
 • Uppdateringar av "Förbudslistan" – de mest skadliga och använda ämnen, som är lagliga inom EU. Dessa får inte finnas i en miljöcertifierad Grön Salong.
 • Grundar sina slutsatser på internationellt oberoende och erkänd forskning.

Problemet är att dessa ämnen är lagliga inom EU, om de inte överskrider gränser eller är i kontakt med slemhinnor. Ett problem är också att de farliga ämnena kan förstärka varandras skadliga effekter och som kan finnas i samma produkt. Ingen vet vad som händer när du kommer i kontakt med flera av dessa produkter varje dag.

Grön Salong syftar till att:

 •  Ge kurser för frisörer, tillverkare och pressen
 •  Utföra Miljöcertifieringar av frisörsalonger
 •  Göra analyser och rekommendationer på ämnen och produkter för införande på Positiv- respektive Förbudslistan

(Se listor och produkter på www.groensalon.dk / www.gronfrisor.se )

Kontaktinformation


Joachim Holten Palvig, Cand. Scient, Samordnare, Sverige för Grön Salong, T: 0045 30952238, E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , W: www.gronfrisor.se
Johan Galster, Chemical Engineering, Samordnare, Scandinanien för Grön Salong, T: 0045 33665902/0045 26300648, E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , W: www.groensalon.dk

Anette Larsson, Ekofrisör, HårKällan Anette i Ramlösa, T: 042 – 29 71 71 / 070 – 345 23 78

Adress: Brunnsallén 251, 256 57 Ramlösa,  W: www.harkallan.se

Laughing Söder om Hallandsåsen...